fredag den 18. juni 2010

VM - dag 8

Så er det tid til et turbo-blogindlæg, da jeg skal ud af døren om ca. tre kvarter og derfor ikke har de sædvanlige to timer til at skrible løs!

ARG-KOR - When pawns become kings
Argentina sprudlede offensivt, men defensivt var der enkelte personfejl og til tider mangelfuld præstation, men Sydkorea blev trods deres 2-1-scoring lige inden pause aldrig rigtig farlige. Gonzalo Higuain smed tre i nettet, og blev fortjente kåret til Man of the Match.

GRE-NGA - Når katten er ude...
En dum, dum stempling af Nigerias Sani Kaita blev efter lidt over en halv times spil afgørende, da Grækenland gennem den sidste time pressede sig frem på banen og fik scoret deres to første VM-mål nogensinde med 2-1-sejren over Nigeria.

FRA-MEX - Grøn energi
Mexico leverede sammen med Grækenland en god overraskelse her i starten af anden runde, da man præsterede at slå et svagt spillende fransk hold 2-0 med mål af to indskiftere, 22-årige Javier Hernández, der fuldkommen snød offsidefælden (selvom det nok var mere held end forstand) og afdriblede Hugo Lloris (not bad at all), og 37-årige Cuauthémoc Blanco, der scorede på straffespark. Frankrig skal altså bruge en sejr over Sydafrika samtidig med at Uruguay vinder over Mexico samt at franskmændene skal hente 5 måls målforskel, hvis de skal avancere.

DAGENS KAMPE: GER-SER (Nelson Mandela Stadium, TV2, 13:30), SVN-USA (Ellis Park Stadium, Canal 9, 16:00), ENG-ALG (Cape Town Stadium, TV2, 20:30)

Den første kamp står mellem Tyskland, som nedsablede Australien 4-0, og Serbien, der tabte 1-0 til Ghana på straffespark i kampens døende minutter. Tysklands offensiv er flot sammenspillet og bundet godt sammen af tyrkisk-tyske Mesut Özil, der var en af banens bedste i deres første gruppespilskamp, mens den serbiske defensiv spillede en god første halvleg og en noget forvirret anden halvleg. Serbien står i en svær situation, da man vil ligge og kæmpe med Ghana om andenpladsen i gruppen, og da begge hold på forhånd forventes at vinde over Australien, vil de være tvunget til at skabe noget mere offensivt, end de gjorde mod Ghana. Det fremadrettede spil virker meget tandløst, og det vil være en klar svaghed for dem at have folk foran bolden, når Tyskland overtager boldbesiddelse. Jeg tror derfor på en tysk sejr på 1 eller 2 mål.

Anden kamp er mellem Slovenien og USA. Slovenien fører gruppen på et algiersk målmandsdrop, men må regnes for underdogs mod et velspillende amerikansk mandskab, som kun blev bragt på slingrekurs af et af de flotte glimt, den engelske offensiv viser ind imellem, personificeret i Steven Gerrard. USA ventes at tage andenpladsen i gruppen, og denne rolle vil de også påtage sig i kampen mod Slovenien, som heller ikke virker for meget som at satse frem i banen. Slovenien skal hente points i dag (og meget gerne 3), hvis de skal gøre sig forhåbninger om at sende USA ud i kulden. Men deres offensive mangler vil sandsynligvis blive udstillet af det amerikanske forsvar, og Donovan, Dempsey og Altidore virker som de rette mænd til opgaven. Slovenien har ikke samme jerndefensiv som Serbien og virker idéløse i det offensive spil, og jeg tror derfor på en sejr til USA.

Tredje kamp i dag er mellem England og Algeriet. England skabte meget offensivt i den første kamp, men kunne ikke trænge igennem forsvaret. Jeg tror dog at vi i dag vil se et mere sprudlende engelsk mandskab, som måske også vil prøve sig mere fra distancen grundet Algeriets noget svage keeperbud. Algeriet skabte ikke meget i den første kamp, og virkede generelt som om de ikke rigtig gad det. Jeg ser derfor mest England vinde denne kamp, og min chancefordeling hedder nok noget i nærheden af 80-15-5.

SPØRGERUNDEN:

Dagens eneste spørgsmål er fra Henrik Bruun:

Intet europæisk hold har vundet VM udenfor Europa. Kan det ske i år?

De umiddelbart eneste europæiske bud på en VM-vinder ligner efter første spillerunde kun Tyskland og Spanien. England måske med her som outsidere. Tyskland var for mig at se det eneste hold, der både havde stopstoppende forsvar, kontrollerende midtbane og knivskarp offensiv, men det er svært at spå om den endelige titel, når holdet kun har spillet mod gruppens svageste. Joachim Löw virker som en træner, der har gjort et flydende generationsskifte på det hold, og det er utroligt flot at man har fået en U/21-spiller (og så med det niveau!) på holdet i form af Mesut Özil, og efter første runde ligner de en favorit til VM-titlen. Dog kan dette jo sagtens ændre sig, og jeg siger heller ikke du skal smide din pensionsopsparing på at VM-titlen ender hos vores naboer i syd. Bolden er rund, og alt er muligt. Schweiz leverede som bekendt den flotte præstation mod Spanien, og jeg er overbevist om at det ikke er den sidste overraskelse, vi har set i turneringen.

Phew, jeg nåede det! Nu på arbejde, og så ses vi i morgen til skæbnekampen mod Cameroun, men inden da er der HOL-JPN og GHA-AUS. God fornøjelse med dagens kampe!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar