søndag den 20. juni 2010

VM - dag 10

Hermed bringes en halvt færdig gennemgang af gårsdagens kampe. Sorry at den slutter pludseligt.

NED-JPN - Stille og roligt videre
Holland gik ind til dagens kamp som store favoritter, men eftersom Japan ville få mere ud af 1 point end Holland, var det ganske som ventet et defensivt orienteret japansk hold, der spillede med mange mand bag bolden og ventede med at satse i defensiven før Oranje kom frem i banen. Dette minder på mange måde om Morten Olsens tilgang til den danske Holland-kamp, og første halvleg af gårsdagens kmap sluttede da også med 0-0 efter ret udbredt mangel på chancer. Største chance af Oranje var f.eks. et saksespark af Dirk Kuyt, der dog på replay viste sig at være offside.

Som sagt ville Holland mest sandsynligvis gå eftre sejren i denne kamp, og de lagde pres på japanerne lige fra første fløjt. Dette ses efter blot få minutter hvor Robin van Persie er meget tæt på at heade bolden i mål.

Forløsningen kom så efter 53 minutter, hvor Japan ikke får clearet bolden helt godt. Den ender derfor for fødderne af Wesley Sneijder, som ganske rigtigt sender skuddet mod mål. Desværre for Japan får målmand Kawashima dog ikke stoppet skuddet ordentligt, og bolden nærmest rikochetterer fra Kawashima og ind i nettet til 1-0 for Holland.

Japan prøvede flere gange efterfølgende at presse sig frem ad banen, og kom i minutterne efter målet kun tilnærmelsesvis tæt på med et japansk hovedstød, som Stekelenburg i det hollandske mål havde fint styr på.

Efter små tyve minutters offensiv satsning virkede japanerne dog til at være tilbage til at spille med mange mand bag bolden, og var foruden en enkelt kæmpestor chance ikke synderligt farlige i resten af kampen. Og eftersom hollænderne ikke kunne udnytte de enkelte kæmpestore chancer, de havde, endte kampen derfor 1-0 til Holland, og dermed ligger de i toppen af gruppe E, hvor kun vilde tilfældigheder og vanvittige resultater kan sende dem ud i mørket.

GHA-AUS
Grundet eufori over senere omtalte sejr fik jeg ikke set kampen. Sorry.

CMR-DEN - undskyld.. på den gode måde.
Modsat min optimistiske optakt til Holland-kampen gav jeg landsholdet en gedigen overhaling i går, og måske bar det frugt, for til trods for en sløv start hvor en foræring af Christian Poulsen resulterede i kølig afstrafning a la Eto'o, så formåede de danske drenge gennem tvivlsomt forsvarsspil (dog var Simon Kjær fremme i de truende situationer og spillede, synes jeg, generelt en god kamp). Dennis Rommedahl var dog ikke til at overse, og med en kasse og en assist plus at han hægtede Benoït Assou-Ekotto (som jeg forud for kampen frygtede) i rigtig mange dueller. Hatten af, jeg er stolt af jer drenge. Målene behøver vel næsten ikke gengives.

Værd at bemærke er dog at spillerne slet ikke lignede sig selv. Daniel Agger spillede en forholdsvis anonym kamp, dog på den gode måde, mens Christian Poulsen slet ikke var til at kende. Han havde mange usikkerhedsmomenter og det altoverskyggende boldtab, der i tilfælde at dansk gigantnederlag nok ville have været den nye Jesper Olsen. Martin Jørgensen spillede ganske ventet ikke mere end en halvleg, samme gjorde sig gældende for Daniel Jensen (hvilket giver fin mening når det var de to, der skiftede, høhø).