lørdag den 12. juni 2010

VM - dag 2

Så fik vi åbningskampen i går, og hold da op en spændende kamp Sydafrika-Mexico var. Uruguay-Frankrig var derimod en noget så tør affære. Det vender jeg tilbage til når det er tid til spørgerunden.

DAG 2 - Der er ikke tid til fodbold-tømmermænd.

Så er det tid til første dag med tre kampe, og hold op, hvor vi glæder os. I hvert fald dem, der har Canal 9, for det er der, dagens to første kampe vises. Til gengæld får vi et (for nogle) glædeligt gensyn med Laursen og Vuvuzela til England-USA i den sene kamp.

Hvad angår skadessituationen er der jo ikke så meget forandret i forhold til i går. Til gengæld har vi fået en enkelt spiller på karantænelisten, nemlig Uruguays Nicolas Lodeiro, som formåede at blive skiftet ind og trække sit andet gule kort efter 18 minutter på banen, det første for at brokke sig (vistnok), det andet for at gå fuldkommen all-in på en tackling - på den dårlige måde.

DAGENS KAMPE: KOR-GRE (Nelson Mandela Bay Stadium, Canal 9, 13:30), ARG-NGA (Ellis Park Stadium, Canal 9, 16:00), ENG-USA (Royal Bafokeng Stadium, TV2, 20:30)

Åh ja, tre gode kampe for en fodboldfanatiker som yours truly.

De første to kampe er i gruppe B, og den første af disse er Sydkorea - Grækenland: To middelmådige hold, begge med snævre chancer for at avancere fra gruppen, og forvent en god tungebrækker eller et hukommelsestab eller to fra denne kamp. Bemærkelsesværdige spillere fra Sydkorea tæller velnæsten kun Park Ji-Sung, der også er holdets store stjerne. Måske får vi også nogle unge talenter at se i form af Lee Chung-Young eller Ki Sung-Young, begge sølle 21 år, begge med fodboldopvækst i FC Seoul, men allerede med hhv. 24 og 22 landskampe på CV'et.

Og så til Grækenland (gør klar til at hive stavepladen frem). De klassiske forsvarere, som lever på kontrabolde, og mange jokes kan der da laves om dem. Kendsgerninger er dog at denne taktik førte dem til det notoriske europamesterskab i 2004. Og meget kan man også sige om Grækenland, men en ting jeg gerne vil sige er at deres spillere har nogle lange og spøjse navne. Det er en flok gamle mænd (yngste spiller er 25 år). Desværre smuttede deres herlige sølvræv, målmand Nikopolidis, efter sidste EM, hvor de skuffende røg ud i gruppespillet. Nævneværdige spillere, som stadig er på holdet er anfører og midtbanespiller Giorgios Karagounis, hans midtbanekollega Kostas Katsouranis og "angriber" (sorry, kunne ikke lade være med gåseøjnene) Theofanis Gekas.

Bookmakerne giver de to hold fodboldsvis lige odds, med en gennemsnitlig chancevurdering på ca. 33-34-33. Tæt opgør, ikke sandt? Dog virker kampen mest som om den bliver uafgjort, dels fordi Grækenland har en jernoffensiv og satser på kontrabolde, dels fordi Sydkorea lægger deres lid på Park Ji-Sung, og Grækenland derfor sandsynligvis vil gå efter at lukke ham fuldkommen ned.

Dagens anden kamp er også i gruppe B og står mellem Argentina og Nigeria, og hold op, hvor jeg glæder mig! Argentina behøver vel nærmest ingen introduktion, Nigeria er derimod lidt sjove at snakke om. For det første har de udelukkende udlandsprofessionelle i VM-truppen som det eneste hold i VM-slutrunden, for det andet huserer samtlige tre målmænd i landsholdstruppen i den israelske liga. Det er et helt hold af totalfodbold på den fysiske måde, 20 såkaldte tonsere, og den kvikke seer så dem også spille en god kamp i African Cup of Nations i vinters, hvor de endte med at vinde bronzekampen efter at have tabt 1-0 til Ghana. Ikke desto mindre vil flere navne sikkert virke bekendte: Joseph Yobo, Taye Taiwo, Danny Shittu, Nwankwo Kanu, Yakubu, Obafemi Martins. Ikke nogle dårlige navne, vel?

Argentina må dog ses som favoritter, specielt i kraft af deres opvisninger i de sidste tests op til VM. Maradona virker dog trods sin status som koryfæ ikke som træneren, der kan føre Argentina til et nyt VM-trofæ, og jeg vil ikke være overrasket, hvis de må forlade turneringen i semifinalen. Hvad angår gruppespillet burde det dog være ren magtopvisning, og tre sejre vil ikke være helt uventet.

Dagens sidste kamp er mellem England og USA i gruppe C. Igen har vi en klar favorit i England, som også forventes at vinde deres gruppe. USA er dog heller ikke noget dårligt hold og mønstrer da også navne som Clint Dempsey, der gjorde sig bemærket for Fulham i Europa League, Landon Donovan, som altid forsøger sig i Europa, og altid med lige den sidste smule før succes, og AGF'eren Benny Feilhaber, som er lidt on/off hvad angår spilletid på landsholdet. Feilhaber må dog håbe på at manager Bob Bradley hverken har set Feilhaber i kamp i foråret eller fulgt AGFs resultater.

England? Tjah. England er et af to hold med spillere udelukkende fra hjemlige rækker (Tyskland er det andet, Italien er officielt stadig med i klubben, da Cannavaros skifte til en klub i Dubai først træder i kraft efter VM og han derfor stadig er registreret Juventus-spiller). Den engelske tabloidpresse har været helt vilde med England, da de har leveret sladderskandaler på stribe; først blev Terry frataget anførerbindet og Wayne Bridge forlod landsholdet efter Terry angiveligt havde dusket Vanessa Peroncel, der er mor til Bridge's søn.

USA er et middelstærkt hold, og med Slovenien og Algeriet som de øvrige bejlere til avancement i gruppen virker vejen banet for USA på andenpladsen. Førsteplads bliver det dog ikke, og England må vel ende med at demonstrere både styrke, organisation og trofætørst i dag.

SPØRGERUNDEN

Dagens første spørgsmål kommer fra Lars, der også havde et spørgsmål med i går:

"Hvorfor fejlede Frankrig så miserabelt i går?"

Frankrig spåede jeg i går til at fejle, og det må man så sandelig sige de gjorde med 0-0 mod Uruguay. Ikke at Uruguay er et dårligt hold, men man forventer bare mere af Frankrig, specielt med deres store dominans i europæisk fodbold i 90'erne og de tidlige 00'ere. Deres fejl er blot blevet to ting: For det første synes jeg Raymond Domenech laver forkerte dispositioner, blandt andet i at starte med Thierry Henry og Florent Malouda på bænken. Deres andet problem er for meget selviskhed og kynisme på landsholdet. Sad og så kampen her til morgen (var ude af døren i går, så måtte optage en kamp, der blev sendt direkte, for så at sidde og se den for mig selv. Så meget fodboldfanatiker er jeg åbenbart), og mange gange smed de bolden ud over kanten, hvorefter der ikke kommer nogle spillere ud og hjælper noget af Uruguays (i øvrigt meget vellykkede) presspil af.

Jeg syntes desværre jeg alt for tit så Ribéry modtage bolden ude på kanten, hvorefter han pludselig har tre modspillere om sig, mens to medspillere søger ind i feltet. Det franske hold tilbyder sig simpelthen ikke nok til boldholderen.

Dagens andet spørgsmål er fra @Mofling, der spørger:

Bedste plads til Lionel Messi?

Der er to pladser, som Lionel Messi spiller godt. Venstre fløj og højre fløj. Han er simpelthen for lille til at ligge helt forrest, og jeg er dybt fascineret af hans evner til at trække ind i banen. Han er meget stærk på begge ben, men mener dog at det er bedst at han spiller på højrefløjen, som han gør i Barcelona. Her har han også gjort det meget godt på det argentinske landshold, dog uden at få sit store gennembrud. Men alt ligger hos ham nu, og det er nu han skal slå igennem.

Tredje og sidste spørgsmål er fra Søren, der spørger:

"...er den nye VM-bold ikke endnu dårligere end sidste gang??"

Den virker ret dårlig, og spillerne virker meget usikker med den. Den hopper meget rundt og hopper meget mere end jeg er vant til at se. Har kun haft den i hænderne (ikke engang i fødderne) en enkelt gang, og når du kaster den mod jorden virker den meget let i det, den hopper meget op igen, og det kan være godt i nogle aspekter i spillet, men den efter moderne opfattelse smukke fodbold, det kreative pasningsspil kan godt tage skade af en let bold, der hopper mange gange. Ydermere skal banerne være i virkelig god stand, eftersom en lille knold sagtens kan på en godt pumpet bold på sølle 450 gram til at hoppe meget uventet.

Jeg kunne også have svaret "jo", hvis jeg fik set VM i 2006.

Nu har vi haft kickoff til Sydkorea - Grækenland, så jeg ved godt hvad jeg skal lave resten af dagen. Vi ses i morgen til to ret middelmådige kampe (Algeriet-Slovenien, grp. C og Serbien-Ghana, grp. D) samt en mulig afklapsning (Tyskland-Australien, grp. D).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar